Wat kosten rolluiken? Deze 4 factoren bepalen de prijs - Fermolux

x

Wat kosten rolluiken? Deze 4 factoren bepalen de prijs

#buitenzonwering #Rolluiken
rolluiken op zonne energie fermolux

Rolluiken staan al generaties lang gekend als dé zonweringsoplossing bij uitstek. Waarom precies? Wel, in de zomer houden ze de zon (en warmte!) buiten, terwijl ze in de winter net de warmte binnenhouden. Ze dempen het geluid van buitenaf, en… Last but not least, ze houden inbrekers buiten! Geen wonder dat ze nog steeds zo […]

Rolluiken staan al generaties lang gekend als dé zonweringsoplossing bij uitstek. Waarom precies? Wel, in de zomer houden ze de zon (en warmte!) buiten, terwijl ze in de winter net de warmte binnenhouden. Ze dempen het geluid van buitenaf, en… Last but not least, ze houden inbrekers buiten! Geen wonder dat ze nog steeds zo populair zijn.

Rolluiken heb je in verschillende kleuren, maten en materialen, waardoor je ze perfect kan afstemmen op jouw buitengevels. Maar wist je ook dat al deze factoren een invloed hebben op de prijs? In onderstaand artikel maken we je wegwijs in alle factoren die de prijs van je rolluiken beïnvloeden.

 

#1: Hoeveel m2 rolluiken heb je nodig?

Wanneer je rolluiken laat plaatsen, dan doe je dat meestal voor meerdere ramen. Wij kijken dan naar het aantal vierkante meters rolluik dat je nodig hebt om je ramen en deuren te kunnen afdekken.

Het is vooral de breedte van je ramen en deuren die een grote invloed heeft op de kostprijs van je rolluiken. De hoogte van je ramen speelt niet echt een rol. Om je een eerste inschatting te bezorgen baseren we ons op de totale oppervlakte die bedekt moet worden met rolluik.

 

#2:Wil je aluminium of houten rolluiken?

Niet enkel de oppervlakte van de rolluiken speelt een rol in de prijs. Rolluiken zijn er ook in verschillende materialen. Naargelang jouw persoonlijke smaak, en je beschikbare budget, kies je voor houten rolluiken, kunststof rolluiken (pvc), aluminium rolluiken, of rolluiken van staal. De kwaliteit van de verschillende materialen varieert sterk, en zo dus ook hun prijs.

Bij Fermolux werken we enkel met aluminium rolluiken. We zijn er namelijk van overtuigd dat deze de hoogste kwaliteit bieden, en dat ze duurzamer zijn dan rolluiken van hout of pvc.

Volledigheidshalve geven we je hieronder een vergelijkende prijsindicatie voor kunststof en aluminium rolluiken, in verschillende afmetingen.

Breedte1m²2m²3m²

Kunststof €75 – €165 €200 – €300 €375 – €550
Aluminium €110 – €225 €400 – €550 €700 – €950

 

Wil je deze winter de warmte lekker binnen houden? Maak een afspraak en laat dan rolluiken plaatsen.

 

#3: Rolluiken plaatsen op bestaande ramen of nieuwe ramen?

rolluiken nieuwe ramen

Een derde factor die de kosten van je rolluiken beïnvloedt, is de manier van plaatsen. We bekijken de mogelijkheden voor opbouw- en inbouwrolluiken bij je thuis en geven je gericht advies hierover.

 

Inbouwrolluiken

Dit type rolluik wordt vooral toegepast in nieuwbouwwoningen of renovaties. Bij inbouwrolluiken wordt de rolluikkast binnenshuis geplaatst, waardoor je raam en rolluik één mooi geheel vormen van buitenaf. Je kan dit type rolluik ook laten plaatsen in je bestaande ramen, maar dat vergt wel wat breekwerk.

Hieronder vind je een prijsindicatie van kunststof en aluminium inbouwrolluiken.

Breedte1m²2m²3m²

Kunststof inbouwrolluik €75 – €165 €200 – €300 €375 – €550
Aluminium inbouwrolluik €110 – €225 €400 – €550 €700 – €950

Wij verkopen bij Fermolux enkel raamdecoratie en zonwering voor bestaande woningen. Inbouwrolluiken zitten dus niet in ons aanbod. Daarvoor kan je terecht bij je ramen- en deureninstallateur. Wij plaatsen wél voorzet- en opbouwrolluiken.

 

Voorzetrolluiken

In tegenstelling tot inbouwrolluiken, hoef je bij voorzetrolluiken niets uit te breken of te verbouwen. Bij voorzetrolluiken wordt de rolluikkast tegen het raam op je buitengevel geplaatst, waardoor je breekwerken vermijdt. Het is vaak een ideale oplossing voor bestaande, jonge huizen die niet toe zijn aan renovatie. De prijs van voorzetrolluiken en inbouwrolluiken liggen vaak in éénzelfde lijn.

Breedte1m²2m²3m²

Kunststof voorzetrolluik €75 – €165 €200 – €300 €375 – €550
Aluminium voorzetrolluik €110 – €225 €400 – €550 €700 – €950

Opbouwrolluiken

Opbouwrolluiken zijn de perfecte oplossing voor wie weinig ruimte heeft, of té kleine ramen, om voorzetrolluiken te laten plaatsen. Dit type rolluiken wordt op voorhand volledig gemaakt in de fabriek, en vervolgens bij jou thuis over het kozijn van je ramen geplaatst.

Breedte1m²2m²3m²

Kunststof opbouwrolluik €75 – €165 €200 – €300 €375 – €550
Aluminium opbouwrolluik €110 – €225 €400 – €550 €700 – €950

Wil je meer info over de verschillende types rolluiken, en welke geschikt zijn voor jouw woning? Neem dan contact met ons op en samen kijken we naar de mogelijkheden.

 

Hoe wil je je rolluiken bedienen?

Wil je het graag op de oude manier, handmatig met een touw? Doe je die moeite liever niet, dan hebben we ook rolluiken met elektrische bediening. Hierin maken we ook weer een onderscheid. Ofwel laat je semi-automatische rolluiken plaatsen, waarbij je ze met een schakelaar omhoog en omlaag laat gaan. Of je laat volledig automatische rolluiken installeren. In dat geval kun je ze gewoon vanuit je zetel of bed met een afstandsbediening controleren.

In deze tabel geven we je alvast een prijsindicatie voor de verschillende bedieningsopties:

Type bedieningPrijs

Handmatig €20
Semi elektrisch €100 – €150
Elektrisch (op afstandsbediening) €200 – €300

 

Je ziet het. Er komt heel wat kijken bij de keuze van de juiste rolluiken voor jouw woning. Er zijn verschillende opties, zodat je je ramen perfect kan afstemmen op jouw wensen. En da’s fijn. Maar die vele opties zorgen ervoor dat de prijzen van rolluiken sterk variëren.

Wil jij graag rolluiken plaatsen? Laat je dan door professionals adviseren. Maak snel een afspraak en we helpen je graag verder.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving