Laat jouw terrasoverkapping stralen met deze reinigingstips - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Laat jouw terrasoverkapping stralen met deze reinigingstips

#buitenzonwering #Terrasoverkappingen

Een terrasoverkapping is dé aanvulling bij uitstek op je buitenruimte. Maar wil je verzekeren dat het zijn beste vorm behoudt, dan is een regelmatig onderhoud en een grondige reiniging essentieel. En toegegeven, er is geen beter moment om je overkapping onder handen te nemen dan in de lente. In deze blog zetten we enkele reinigingstips […]

Een terrasoverkapping is dé aanvulling bij uitstek op je buitenruimte. Maar wil je verzekeren dat het zijn beste vorm behoudt, dan is een regelmatig onderhoud en een grondige reiniging essentieel. En toegegeven, er is geen beter moment om je overkapping onder handen te nemen dan in de lente. In deze blog zetten we enkele reinigingstips op een rijtje!

 

Hoe reinig je je terrasoverkapping?

Reinigen van de goot

Je begint best met het reinigen van de goot van je terrasoverkapping. Verwijder hierbij alle bladeren, takken en ander vuil om verstoppingen te voorkomen en ervoor te zorgen dat regenwater vrij weg kan lopen. Een schone goot helpt immers om schade aan je overkapping, en dus oplopende kosten, te voorkomen.

 

Schoonmaken van het frame

Ten tweede is het belangrijk om het frame van je overkapping minstens tweemaal per jaar grondig schoon te maken. Gebruik hiervoor een vochtige doek en een mild reinigingsmiddel om vuil en stof te verwijderen. Controleer daarnaast op roestplekken en behandel deze indien nodig ter preventie van verdere schade.

 

Onderhoud van het dak

Van een vlak dak en een nokdak tot een lamellendak of glazen dak: het dak van je terrasoverkapping kan verschillende vormen aannemen. Afhankelijk van het type dak pas je best je reinigingsmethode aan. Waar je voor een vlak dak of een nokdak best een tuinslang en een mild reinigingsmiddel gebruikt, kan het voor een lamellendak nodig zijn om elk lamel afzonderlijk schoon te maken met een tuinslang. Voor een glazen dak gebruik je dan weer best een mild reinigingsmiddel om vlekken en strepen te verwijderen.

 

Waar let je best op bij het reinigen van je terrasoverkapping?

Je voert dus best een regelmatig onderhoud uit aan je terrasoverkapping met water en zeep of een mild reinigingsmiddel. Let wel: er zijn een aantal aandachtspunten waar je best rekening mee houdt. Zo vermijd je best agressieve schoonmaakmiddelen en gebruik je ook beter geen schuursponsjes of hogedrukreinigers. Deze kunnen immers het materiaal van je terrasoverkapping beschadigen.

Wil je meer weten over terrasoverkappingen? Neem eens een kijkje op onze pagina of kom eens langs in Lommel of Hoeselt. We beantwoorden graag je vragen!

Kom nu langs voor inspiratie en beleving