Buitenjaloezieën: 5 voordelen van kantelbare buitenlamellen - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Buitenjaloezieën: 5 voordelen van kantelbare buitenlamellen

#Buitenjaloezieën #buitenzonwering #jaloezieën

Je hebt ze vast al ergens gespot: de immer moderne jaloezieën die aan de buitenkant van het raam aan een gevelsteen zijn bevestigd. Deze kantelbare buitenlamellen werken niet alleen zonwerend, maar ze geven jouw woning én gevelsteen een modern, eigentijds karakter. De buitenjaloezieën zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en soorten materialen. Maar… waarin verschillen […]

Je hebt ze vast al ergens gespot: de immer moderne jaloezieën die aan de buitenkant van het raam aan een gevelsteen zijn bevestigd. Deze kantelbare buitenlamellen werken niet alleen zonwerend, maar ze geven jouw woning én gevelsteen een modern, eigentijds karakter. De buitenjaloezieën zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en soorten materialen.

Maar… waarin verschillen buitenjaloezieën van binnenjaloezieën? En waarom zou jij moeten kiezen voor deze hippe vorm van raamdecoratie? Wij leggen het voor je uit in dit blogartikel!

buitenjaloezieën

 

Verschil tussen binnen- en buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën werken zonwerend én energiebesparend daar waar binnenjaloezieën eerder een decoratieve functie hebben. Buitenjaloezieën isoleren enorm goed. In de zomer absorberen de jaloezieën het directe zonlicht waardoor de zon niet rechtstreeks op je raam valt. Ze houden dus de warmte buiten. In de winter kunnen we het tegenovergestelde zeggen. Dan werken de jaloezieën uiterst goed om de kou van buitenaf te weren.

5 voordelen van buitenjaloezieën op een rijtje

We kennen nu de grote verschillen tussen binnen- en buitenjaloezieën. Tijd om over te schakelen naar de 5 grootste voordelen van kantelbare buitenlamellen.

#1 Bepaal zelf de hoeveelheid lichtinval

Doordat de je buitenjaloezieën volledig kan kantelen bepaal je zelf hoeveel zonlicht jouw woning binnensijpelt. Ongeacht de stand van de zon kan je hierop inspelen dankzij de kantelbare lamellen. Wens je veel zonlicht? Dan kantel je de jaloezieën lichtjes richting de zon. Wil je een schitterend lichtspel creëren in je woning? Dan kan je spelen met de stand van de jaloezieën totdat jij tevreden bent. Wil je de ruimte volledig verduisteren? Dan doe je de jaloezieën volledig dicht. De mogelijkheden zijn legio. 

 

#2 Geniet van extra privacy

Buitenjaloezieën zorgen voor extra privacy omdat ze de inkijk van buitenaf blokkeren. Het leuke aan dit gegeven is dat jij, van binnenuit, wel de volledige inkijk naar buiten toe behoudt. Zo heb je altijd zicht op hetgeen zich buiten afspeelt zonder dat passanten naar binnen kunnen gluren. Heerlijk toch?!

 

#3 Buitenjaloezieën vergen weinig onderhoud

Één van de vragen die ze ons regelmatig stellen over buitenjaloezieën is: ‘Vergt dit type zonwering veel onderhoud?’. We kunnen je alvast geruststellen want buitenjaloezieën zijn super onderhoudsvriendelijk. Wij raden aan om de lamellen 2x per jaar schoon te maken met een doekje en warm water. Dit zou in principe moeten volstaan. Om de levensduur van je buitenjaloezieën te verlengen zou je ervoor kunnen kiezen om ze jaarlijks te laten controleren, maar dat is geen verplichting.

 

#4 Bespaar op energie dankzij hun isolerende werking

Zoals we hierboven al hebben toegelicht kan je flink wat besparen op jouw energiefactuur dankzij de buitenjaloezieën. Op hete zomerdagen kan je de jaloezieën volledig sluiten waardoor je de warmte buiten houdt. Tijdens de wintermaanden zorgen de jaloezieën ervoor dat de koude buiten blijft. Hierdoor hoef je de verwarming minder snel op te zetten.

 

#5 Ze werken inbraakvertragend door de optilbeveiliging

Last but not least hebben buitenjaloezieën ook een inbraakwerende functie. Alle buitenlamellen zijn uitgerust met een optilbeveilging, waardoor het voor inbrekers een stuk moeilijker is om snel én ongezien een huis binnen te dringen. Buitenjaloezieën zijn dus ook een ideale aanvulling op jouw beveiligingssystemen.

Zo, dit waren de 6 grootste voordelen van buitenjaloezieën. Ben jij -net zoals wij- helemaal overtuigd van deze effectieve en stijlvolle vorm van raamdecoratie? En kan je niet wachten om de mogelijkheden te bespreken voor jouw woning? Boek dan online een afspraak en kom langs in onze showroom. Onze adviseurs staan voor je klaar met professioneel advies.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving