De juiste raamdecoratie op warme zomerdagen - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

De juiste raamdecoratie op warme zomerdagen

#Gordijnen op maat #jaloezieën #Plissés en duettes #Rolgordijnen op maat

Met de zomer voor de deur en de temperaturen die binnen flink kunnen oplopen, is een slimme keuze in raamdecoratie essentieel om je huis ook tijdens zwoele zomerdagen fris te houden. In deze blog ontdek je hoe je met de juiste functionele én stijlvolle raamdecoratie je interieur summerproof maakt!  Het belang van de juiste kleurkeuze […]

Met de zomer voor de deur en de temperaturen die binnen flink kunnen oplopen, is een slimme keuze in raamdecoratie essentieel om je huis ook tijdens zwoele zomerdagen fris te houden. In deze blog ontdek je hoe je met de juiste functionele én stijlvolle raamdecoratie je interieur summerproof maakt! 

Het belang van de juiste kleurkeuze

Wist je dat kleuren niet alleen de sfeer in een ruimte beïnvloeden, maar ook de temperatuur? Zwarte en donkere tinten mogen dan wel trendy zijn, maar ze trekken ook meer warmte aan, wat minder geschikt is voor ramen die vol in de zon staan. Wanneer je ramen zuidgericht zijn, kies je best voor lichtere tinten. Deze kleuren, zoals zachte pastelkleuren of neutrale tinten zoals lichtgrijs of beige, weerkaatsen het licht en helpen zo je huis koeler te houden. 

Materialen die méér doen dan mooi zijn

Het kiezen van de juiste materialen heeft een grote impact op hoe effectief ze zijn in het buitenhouden van de warmte. Wij zetten de voornaamste materialen op een rij.

  1. Linnen

Linnen is een natuurlijke stof die bekend staat om zijn luchtdoorlatende en lichtfilterende eigenschappen. Het is een uitstekende keuze voor gordijnen in de zomer omdat het licht en fris aanvoelt. Bovendien laten linnen gordijnen natuurlijk licht door, maar dempen ze de felheid van direct zonlicht, waardoor ze de typische zachte, natuurlijke sfeer in huis creëren.

  1. Polyester

Polyester is een zeer populair materiaal voor zowel rolgordijnen als gordijnen vanwege zijn duurzaamheid en eenvoud in onderhoud. Polyester kan immers goed tegen zonlicht en verkleurt niet snel, wat het de ideale oplossing maakt voor kamers met veel binnenvallend zonlicht. Extra tip: je kan jouw polyester raamdecoratie behandelen zodat het zonwerend en isolerend werkt.

  1. Bamboe

Bamboe is een duurzaam, licht en uiterst stijlvol materiaal voor jaloezieën. Het heeft een natuurlijke look die een frisse touch toevoegt aan elke ruimte, en is uitstekend in het reguleren van licht en privacy. Het beste van alles is bovendien dat bamboe ook relatief koel is in vergelijking met andere houtsoorten. Een prima keuze dus voor jouw zomerse raamdecoratie. 

  1. Isolerende raamdecoratie

Tot slot maakt isolerende raamdecoratie een wereld van verschil, zowel in de zomer als in de winter. Honingraat plisségordijnen bijvoorbeeld, zijn met hun unieke structuur niet alleen chic, maar ook functioneel. Zo houdt hun structuur een luchtkussen vast dat helpt om de warmte buiten te houden. Toch meer fan van een strakke look? Overweeg dan eens verduisterende rolgordijnen met een reflecterende witte achterkant. Ze zijn praktisch, stijlvol én houden de hitte buiten. 

Licht reguleren zonder te verduisteren

Wie ten slotte graag het natuurlijke licht binnenlaat maar de hitte buiten wil houden, zit goed met duo rolgordijnen en shades. Deze types raamdecoratie laten je toe om het licht naar wens te temperen, zonder je kamer te verduisteren. Je schuift de transparante en dichte banen eenvoudig over elkaar om meer of minder licht binnen te laten. Kortom, ideaal voor wie houdt van een licht, luchtig interieur maar de felle middagzon liever buitenhoudt.  

Door slim te kiezen voor het juiste type raamdecoratie, geschikte materialen en frisse kleuren, kun je dus een aangenaam binnenklimaat creëren zonder in te boeten op stijl. Kan jouw interieur een opfrissing gebruiken voor de zomer aanbreekt? Contacteer ons gerust, we bekijken graag waarmee we jou kunnen helpen.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving