7 handige opties, om aan uw zonneluifel toe te voegen - Fermolux

x

7 handige opties, om aan uw zonneluifel toe te voegen

#buitenzonwering #Zonneluifels
inspiratie zonneluifel fermolux

Wanneer u kiest voor een zonneluifel als zonwering, hoeft het niet te stoppen bij de aankoop van het standaardsysteem. Dankzij de verschillende beschikbare opties kunt u uw zonnescherm namelijk nog beter gebruiken, op uw maat. De meeste opties voor uw zonneluifel zijn daarbij niet zozeer pure luxe, maar vaak in de eerste plaats erg handig […]

Wanneer u kiest voor een zonneluifel als zonwering, hoeft het niet te stoppen bij de aankoop van het standaardsysteem. Dankzij de verschillende beschikbare opties kunt u uw zonnescherm namelijk nog beter gebruiken, op uw maat. De meeste opties voor uw zonneluifel zijn daarbij niet zozeer pure luxe, maar vaak in de eerste plaats erg handig om te hebben. Denk maar aan de momenten waarbij u ’s avonds toch nog graag op uw terras wilt zitten, wanneer de zon al onder is en het donker en koud wordt.

Door de vele opties voor zonneluifels is het echter soms wat moeilijk, om door het bos nog de bomen te zien. Vooral bij het kiezen van de zaken, die nuttig zijn in uw situatie. Om u op weg te helpen overlopen we daarom onze selectie van zeven interessante opties, die aan uw zonnescherm toe te voegen zijn:

1. Verlichting, voor donkere momenten

Stel u even voor: een zwoele zomeravond, wanneer de zon al onder is maar de temperatuur nog steeds aangenaam warm om buiten te zitten. Dat doet u in alle comfort, dankzij de integratie van ledverlichting in uw zonneluifel. Geniet nog steeds van dat goede boek en loop veilig rond op uw terras.

Het toevoegen van verlichting kan op verschillende manieren, van stijlvolle led-spotjes tot strakkere led-strips. Led-spotjes worden ingewerkt in de cassette van de zonneluifel of in het knikgewricht van de zonnetent. Heeft u liever subtiele led-strips? Dan heeft u de keuze uit een integratie onder de cassette of in de boven- en onderarm. Zelfs wanneer uw zonnescherm ingeklapt is, geeft het licht onder de cassette u aangename verlichting.

Daarnaast zijn er verschillende verlichtingsmogelijkheden voor uw zonneluifel: van functionele tot sfeervolle verlichting. Wilt u een eens zo gezellige sfeer op uw terras creëren? Dan heeft u de keuze uit dimbare ledverlichting. Bovendien is de beschikbare led-technologie een duurzame en milieuvriendelijke oplossing. De verlichting in uw zonnescherm kan u trouwens zowel bedienen met een klassieke wandknop, als via een afstandsbediening.

2. Verwarming, voor aangename temperaturen

‘s Avonds zakt niet enkel de zon, maar echter meestal ook de temperatuur. En dat terwijl u vaak toch nog graag op uw terras wilt blijven zitten. In dat geval is terrasverwarming een goede keuze. Deze kan zowel worden geïnstalleerd aan de muur, als aan de zonneluifel zelf. Na het aanzetten van de warmtestraler merkt u onmiddellijk het verschil. Zonneluifelverwarming is daarbij beschikbaar in verschillende vermogens, naargelang de oppervlakte van het terras dat u wilt verwarmen.

3. Een volant, tegen de laagstaande zon

Een zonsondergang geeft regelmatig vervelend of verblindend daglicht in uw woning. Om dit tegen te gaan, bestaan er speciale volants voor uw zonneluifel. Een volant is een voorflap, die verticaal naar beneden schuift op het einde van uw zonneluifel. Ze geven bovendien extra privacy, doordat u minder zichtbaar bent voor uw buren. Volants zijn zowel manueel afrolbaar, als volledig elektrisch te automatiseren.

4. Speciale sensoren, tegen de wind

Felle windstoten zijn meer dan eens een spelbreker tijdens uw leuke terrasmomenten. Ondanks het feit dat zonneluifels perfect tegen een lichte bries bestand zijn, is stevige wind een ongemak voor zowel uzelf als uw zonnescherm. Gelukkig bestaan er windsensoren. Daarbij wordt uw zonneluifel automatisch ingeklapt, wanneer een bepaalde windsnelheid wordt overschreden. Dankzij deze winddetectie vermijdt u dus mogelijke windschade aan uw zonneluifel.

5. Windpalen, voor extra stevigheid

Wanneer windvlagen de kop opsteken, kan u zoals gezegd preventief ingrijpen via een windsensor. Daarnaast is ook uw zonneluifel extra verstevigen mogelijk, door middel van speciale windpalen. Deze worden via een verzwaringselement op uw terras bevestigd, aan de zonneluifel.

6. Zonnesensoren, voor maximale schaduw

Als u het maximale uit uw zonwering wilt halen, is snel ingrijpen de boodschap. Liefst nog voordat de zon op uw ramen begint te schijnen. Gelukkig hoeft u hiervoor niet elke keer thuis te zijn en de zon in het oog te houden. Dankzij een zonnesensor heeft u namelijk een actieve zonwering, die zelf op de zaken anticipeert. De zonneluifel wordt daarbij automatisch uitgeschoven, wanneer het zonlicht een bepaalde intensiteit overschrijdt.

7. Een afstandsbediening

Hoe vaak gebeurt het wel niet? Net wanneer u zich buiten op uw terras heeft genesteld, bent u uw zonnescherm vergeten uit te schuiven. Geen nood: de bediening van uw zonneluifel hoeft niet altijd via de klassieke knop aan de muur te gebeuren. Er bestaan tegenwoordig zelfs verschillende types van draadloze afstandsbedieningen. Van basisversies tot de meer luxueuze uitvoeringen, inclusief led-display. Ook bediening via uw smartphone is trouwens perfect mogelijk.

Wist u dat er daarnaast ook een hybride vorm van afstandsbediening bestaat, in de vorm van een draadloze tiptoetswandbediening? Deze verplaatsen u telkens naar de ruimte die u wenst. Kwestie van geen ingrijpende werken te hoeven uitvoeren. En u moet niet eindeloos zoeken naar uw afstandsbediening.

Weet u nog niet goed welke opties nu net bij u passen? Of overweegt u op dit moment om een nieuwe zonneluifel te plaatsen? Maak een vrijblijvende afspraak of kom eens langs in onze showroom te Lommel. Samen met u bekijken we in detail alle mogelijkheden op maat.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving