Zonwering of airco: 5 verschillen op een rij

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Zonwering of airco: 5 verschillen op een rij

#Binnenzonwering #Buitenjaloezieën #buitenzonwering #jaloezieën #Lamellen #Plissés en duettes #Rolluiken #Screens #Shutters #Zonneluifels

De afgelopen jaren kenden we in België een aantal zeer warme zomers. Ook tijdens de warme dagen wilt u natuurlijk dat het binnen lekker koel blijft. En dat kan tegenwoordig op verschillende manieren. Maar wat is eigenlijk de beste oplossing: zonwering of airco? Wij zetten de verschillen tussen beide voor u op een rijtje, zodat […]

De afgelopen jaren kenden we in België een aantal zeer warme zomers. Ook tijdens de warme dagen wilt u natuurlijk dat het binnen lekker koel blijft. En dat kan tegenwoordig op verschillende manieren. Maar wat is eigenlijk de beste oplossing: zonwering of airco? Wij zetten de verschillen tussen beide voor u op een rijtje, zodat u de juiste keuze maakt en helemaal klaar bent voor de zomer!

1. Verschil in manier van koelen

Het grote verschil tussen airco en zonwering, is hoe de ruimte in huis wordt gekoeld. Waar airco werkt met een actieve temperatuurkoeling, houdt zonwering de warmte al op voorhand buiten. Op die manier is zonwering ook nog eens een klimaatvriendelijke oplossing. Er is namelijk geen continue behoefte aan energie, om het binnenklimaat te koelen. Moest u trouwens beide methodes willen combineren: met goede zonwering zal u veel minder snel de airco opzetten.

2. Verschil in prijs

Wilt u zonwering laten installeren? Dan heeft u altijd de keuze uit verschillende prijsklassen. Van rolluiken en screens tot oplossingen voor veranda’s: bij zonwering gaat het in de eerste plaats om een duurzame investering, met relatief lage kosten in onderhoud én gebruik. Dit in tegenstelling tot de alsmaar toenemende energieprijzen, waar u bij airco’s mee moet rekeninghouden. Bovendien kan u met buiten-zonwering een verlaging op het e-peil van uw woning krijgen, wat de waarde van uw eigendom doet stijgen.

3. Verschil in effecten op uw gezondheid

Door het actief koelen van de binnenlucht, hoort u de airco in de meeste gevallen. Dit is niet zo aangenaam. En al helemaal niet als u wilt slapen. Bovendien neemt de kans op schadelijke bacteriën en virussen die in de lucht verspreid worden toe, als u de airconditioning vaak laat draaien. Bij zonwering heeft u geen last van al deze mogelijke gezondheidsnadelen.

4. Verschil in gevoelstemperatuur

Ook op dit gebied is er een groot verschil tussen airco en zonwering. Waar airco actief koele lucht in uw woning blaast, zorgt buiten-zonwering enkel voor een belangrijke daling van de bestaande binnentemperatuur. Hierdoor lijkt zonwering op het eerste zicht minder interessant bij hittegolven. Maar toch raden we deze oplossing aan. Het maakt de overgang tussen binnen- en buitentemperatuur namelijk aangenamer dan bij airco’s.

5. Verschil in mogelijkheden

Met zonwering kiest u voor een grotere mate aan flexibiliteit. Waar airco enkel en alleen voor verkoeling zorgt, is zonwering de oplossing voor meerdere problemen. Zo is er de perfecte controle over het binnenvallende daglicht in uw woning. Hierdoor kan u weerspiegeling van de zon op uw tv, smartphone of laptop binnenshuis zo veel mogelijk vermijden. Ook voor de schadelijke uv-stralen van buitenaf zijn er oplossingen. En natuurlijk is er de privacy, die met de juiste zonwering gegarandeerd wordt. Van pottenkijkers heeft u geen last.

Uit welke types zonwering kan u kiezen?

Indien u voor buiten-zonwering kiest, heeft u onder andere de keuze uit rolluiken, buitenjaloezieën, screens en zonneluifels. Op die manier kan u tot wel 90% van de warmte buiten houden. Bovendien valt het prima te combineren met uw bestaande veranda of terras. Zo creëert u buiten uw woning een schaduw, waardoor het ook daar aangenaam vertoeven is.

Maar ook de juiste raamdecoratie kan een oplossing zijn, tijdens hete zomers. En u heeft er één klap een eyecatcher in uw interieur bij.

U ziet het: zonwering is een prima aanwinst voor tijdens de zomermaanden. Bent u er nog niet uit welk type het beste bij uw woning past? Maak een vrijblijvende afspraak of kom eens langs in onze showroom te Lommel.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving