Wat is duurder: screens of rolluiken? - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Wat is duurder: screens of rolluiken?

#buitenzonwering #Rolluiken #Screens

Er bestaan verschillende soorten zonwering. Je hebt enerzijds zonwering opties aan de binnenkant van je raam – wat wij raamdecoratie noemen-, anderzijds heb je zonwering opties aan de buitenkant van je raam. Het grote verschil tussen beide is dat je met zonwering effectief de warmte buiten houdt, terwijl raamdecoratie veel minder ‘warmtewerend’ is. Wanneer je […]

Er bestaan verschillende soorten zonwering. Je hebt enerzijds zonwering opties aan de binnenkant van je raam – wat wij raamdecoratie noemen-, anderzijds heb je zonwering opties aan de buitenkant van je raam. Het grote verschil tussen beide is dat je met zonwering effectief de warmte buiten houdt, terwijl raamdecoratie veel minder ‘warmtewerend’ is.

Wanneer je de opties bekijkt voor buitenzonwering kom je al snel terecht bij screens en rolluiken. Maar waarin verschillen beide systemen van elkaar? En welke optie is duurder: screens of rolluiken? Je leest het in onderstaand artikel.

 

Waarom kiezen voor screens?

Screens zijn tegenwoordig immens populair. Deze moderne optie voor buitenzonwering voorkomt dat de hitte je huis kan binnendringen op voorwaarde dat je je screens hebt afgedaan. Het doek van een screens zakt verticaal voor je gehele raam waardoor de hitte geen kans krijgt om je raam te bereiken en je huis binnen te dringen. Daarnaast bieden screens nog twee belangrijke pluspunten:

 

#1 Doorkijk en lichtdoorlatendheid

Het doek van een screen is licht transparant waardoor het zicht naar buiten perfect behouden blijft. Pottenkijkers worden gelukkig wel schaakmat gezet, want het zicht van buiten naar binnen toe wordt wel volledig geblokkeerd. Daarnaast zijn screens ook lichtdoorlatend. Je bepaalt zelf de ideale hoeveelheid daglicht dat mag doorsijpelen in jouw woning.

 

#2 Frisse lucht in huis

Veel mensen staan er niet bij stil dat screens ook luchtdoorlatend zijn. Doe je screens naar beneden, zet het raam open én geniet van een heerlijk briesje in huis. Je screen vervult in dit geval ook de functie van een vliegenraam.

 

#3 Moderne, elegante uitstraling

Screens hebben een strakke, moderne uitstraling. Dit komt omdat de cassette van een screen kleiner is en daardoor een stuk minder opvalt. Als je screens vergelijkt met rolluiken zul je zien dat rolluiken véél zwaarder en geslotener ogen.

 

Wat doet een screen niet?

Na het lezen van bovenstaande pluspunten van screens kan je jezelf de vraag stellen of er ook functies bestaan die screens niet kunnen invullen. Het antwoord op deze vraag is ‘ja’. Hieronder geven we je een kort overzicht.

 

#1 Niet inbraakwerend / vertragend

Vergelijk je screens met rolluiken? Dan zal je ontdekken dat rolluiken inbraakwerend zijn. Rolluiken zijn uitgerust met een optilbeveiliging waardoor het héél moeilijk wordt voor inbrekers om je huis binnen te dringen. Deze beveiliging hebben screens helaas niet.

 

#2 Niet isolerend

Screens hebben geen isolerende functie. In de winter houden ze wel de warmte van buitenaf tegen, maar ze zorgen er niet voor dat de warmte in de winter in huis blijven. Ook hebben ze geen akoestische isolering, waardoor geluiden niet gedempt worden.

 

#3 Niet bestand tegen alle weertypes

Je kan screens laten uitrusten met verzwaarde onderlatten en tweedelige geleiders zodat ze tegen een stootje kunnen. Bij rukwinden raden we echter aan om de doeken op te trekken om schade aan het systeem te voorkomen.

 

Waarom kiezen voor rolluiken?

rolluiken kopen fermolux

Net zoals screens zijn rolluiken een uitstekende vorm van buitenzonwering om licht en warmte buiten te houden. Rolluiken zijn oerdegelijk en gaan al decennialang mee. Maar welke zijn de sterke punten van rolluiken? Je leest het hieronder.

 

#1 Zonwering met sterk isolerende functie

Je hebt het hele jaar door profijt van rolluiken. In de winter houden ze de warmte in huis terwijl ze in de zomer je huis lekker koel houden. Daarnaast zijn ze ook voorzien van akoestische isolatie waardoor je kan genieten van een heerlijke nachtrust. Je zal voortaan veel minder last hebben van straatlawaai aangezien dit sterk gedempt wordt door rolluiken.

 

#2 Ruimtes volledig verduisteren

Rolluiken zorgen ervoor dat je een ruimte volledig kan verduisteren. Ideaal voor lichte slapers die bij de geringste zonnestraal wakker wordt.

 

#3 Bestand tegen alle weertypes

Zon, regen, rukwinden, nachtvorst… Noem maar op. Er bestaat geen weertype waar een rolluik niet tegen bestand is. Let wel op bij aanhoudende zware vriestemperaturen. Dan is er een kleine kans dat je rolluik aanvriest.

 

#4 Inbraakwerend & vertragend

Dit is wellicht de sterkste troef van rolluiken. Zoals hierboven vermeld zijn rolluiken uitgerust met een optilbeveiliging. Dankzij deze extra beveiliging zet jij inbrekers schaakmat én zorg je ervoor dat ze op heterdaad betrapt kunnen worden.

 

Wat doet een rolluik niet?

#1 Geeft geen doorkijk van binnen naar buiten

De grootste troef van screens is voor sommigen wellicht het grootste minpunt van een rolluik: wanneer je rolluiken omlaag zijn wordt het zicht naar buiten volledig geblokkeerd.

 

#2 Minder elegante uitstraling

Rolluiken ogen al snel log en zwaar. Hoewel er de laatste jaren hard gewerkt is aan de designs van rolluiken kunnen ze qua uitstraling niet tippen aan screens.

 

Wat is duurder: screens of rolluiken?

Zo, we kennen nu de voor- en nadelen van beide zonweringsproducten. Laten we even inzoomen op het kostenplaatje. Wanneer je moet kiezen tussen screens en rolluiken speelt het kostenplaatje natuurlijk ook een grote rol. Veel van onze klanten vragen ons welke van beide de goedkoopste optie is. Wel, screens zijn in C duurder dan rolluiken. Maar alles hangt natuurlijk af van het type screen/rolluik je kiest en de nodige afmetingen.

Ben je nog op zoek naar gericht advies voor rolluiken of screens in jouw woning? Of wil je graag een prijsofferte ontvangen? Boek een afspraak in onze winkel. Onze experts helpen je graag verder met raad en daad.

 

Kom nu langs voor inspiratie en beleving