Dure energie? Kies ecologische zonwering in plaats van airco - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Je woning verkoelen zonder hoge energiekosten? Kies buitenzonwering in plaats van airco

#Buitenjaloezieën #buitenzonwering #Rolluiken #Screens
zonwering in plaats van airco

Het kwik is de laatste weken al enkele keren de hoogte in geschoten. En de kans is groot dat we deze zomer opnieuw te maken krijgen met verzengende hitte. Tijd dus om de nodige verkoeling te zoeken.

We kampen echter allemaal met een groot probleem. De kosten van gas en elektriciteit swingen de pan uit. Een airco plaatsen past bij veel gezinnen momenteel niet in het budget. Laat staan die ook nog draaiende te houden met de dure elektriciteit van tegenwoordig.

Zullen we ons comfort dan maar uitstellen en enkele maanden puffen en zweten? Nee hoor, helemaal niet nodig. Want er is een eenvoudige oplossing. Verkoel je huis op een betaalbare, duurzame manier. Hoe dan? Wel, met buitenzonwering. Die biedt verkoeling én is een pak goedkoper in gebruik dan airco. Wie zegt dat comfort duur moet zijn?

Vind je perfecte zonwering

Ecologische zonwering = een blije portemonnee

Laat je airco plaatsen? Dan betaal je niet enkel de installatiekosten. Je zit daarna ook nog eens met maandelijkse energiekosten door het verbruik van je airco-installatie. Die liggen op dit moment véél hoger dan pakweg een half jaar geleden. Dat wordt dus een dure bedoening.

Gelukkig heb je dat probleem niet met buitenzonwering, want die verbruikt praktisch geen energie. Ga je voor zonwering met manuele bediening, zoals zonneluifels, dan verbruik je alleen een paar van je eigen calorietjes. Kies je gemotoriseerde zonwering? Wel, de hoeveelheid elektriciteit die je in dat geval verbruikt is nagenoeg verwaarloosbaar.

rolluiken met zonnepanelen fermolux

Wist je trouwens dat je buitenzonwering, zoals screens of rolluiken, met ingebouwde zonnepanelen kunt kopen? Da’s geautomatiseerd, praktisch én energiezuinig. Zonne-energie gebruiken om de zon buiten te houden, geweldig toch!

Kortom, bij buitenzonwering betaal je enkel de aankoop- en plaatsingskosten. Terwijl airco blijvende energiekosten met zich meebrengt.

Vind jouw buitenzonwering

Zonwering is onderhoudsvriendelijk én duurzaam

Zonwering is niet alleen ecologisch omwille van het lage energieverbruik. Je zonwering is ook nog eens veel onderhoudsvriendelijker dan airco én gaat jaren mee. Op de lange termijn is zonwering dus aanzienlijk goedkoper.

Zonwering geeft een aangename gevoelstemperatuur

Buitenzonwering en airco zorgen beide voor verkoeling in je binnenruimte. Maar er is één groot verschil: de manier waarop die verkoeling gebeurt. Airco blaast koude lucht naar binnen, waardoor de temperatuur plots daalt.

Dat probleem heb je niet met zonwering. Door de schaduw krijg je een geleidelijke daling van de binnentemperatuur. De verkoeling gebeurt met andere woorden op een veel aangenamere manier.

fermolux screens 3

Nóg meer voordelen van buitenzonwering

Airco zorgt voor afkoeling. Zonwering ook, maar heeft daarnaast nog een reeks andere voordelen:

  • Je controleert gemakkelijk temperatuur én lichtinval binnenshuis
  • Je beschermt jezelf en je gezin tegen UV-straling van de zon
  • Je creëert meer privacy
  • Je bent beter beschermd tegen inbraak
  • Je energierekening daalt
  • De EPC-waarde van je woning stijgt

Dus, wil jij verkoeling in huis én genieten van de extra voordelen van buitenzonwering?

Check dan snel ons aanbod en maak je afspraak in één van onze showrooms.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving