Rolluiken op zonne-energie: alle voordelen op een rijtje - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Rolluiken op zonne-energie: alle voordelen op een rijtje

#buitenzonwering #Rolluiken
rolluiken op zonne energie fermolux

Technologie ontwikkelt zich ontzettend snel. Daar zijn rolluiken op zonne-energie het perfecte bewijs van. De vraag naar dit innovatieve product is groot. Da’s ook normaal. Met de stijging van de energieprijzen gaat de consument op zoek naar een ecologische en kostenbesparende alternatieven. Wil jij graag meer te weten komen over deze zuinige en milieubewuste vorm […]

Technologie ontwikkelt zich ontzettend snel. Daar zijn rolluiken op zonne-energie het perfecte bewijs van. De vraag naar dit innovatieve product is groot. Da’s ook normaal. Met de stijging van de energieprijzen gaat de consument op zoek naar een ecologische en kostenbesparende alternatieven. Wil jij graag meer te weten komen over deze zuinige en milieubewuste vorm van zonwering? Dan ben je aan het juiste adres. In dit artikel leggen we uit hoe dit product juist werkt én wat de voordelen van rolluiken op zonne-energie zijn.

Wat je moet weten over rolluiken op zonne-energie

rolluiken op zonne energie fermolux

Rolluiken op zonne-energie hebben aan de voorzijde van de kast een ingebouwde zonnecel zitten. Achter deze zonnecel kan je een ingebouwde accu terugvinden die zon- en daglicht opslaat. Via de meegeleverde handzender kan je je rolluiken volledig draadloos aansturen.

Praktische opties: bij de meeste rolluiken op zonne-energie is het mogelijk om een timer in te stellen. Zo bepaal je om hoe laat de rolluiken ‘s ochtends omhoog gaan en ‘s avonds naar beneden. Afhankelijk van je merkkeuze kan je rolluik ook uitgerust zijn met optilbeveiliging. Zo zet je inbrekers volledig buitenspel. Handig, toch?

 

De voordelen van rolluiken op zonne-energie

#1 Gemakkelijk zelf te plaatsen als doe-het-zelver

Ben jij een handige harry? Dan kan je jouw rolluiken op zonne-energie gemakkelijk zelf plaatsen. Deze voorzetrolluik plaats je langs de buitenkant over je raam heen. In concreto betekent dit: geen breek- en boorwerken. Dankzij de fotovoltaïsche cel en accu is er geen voeding noch schakeling nodig, waardoor er geen elektriciteitswerken aan te pas komen.

 

#2 Zuinige en milieubewuste zonwering

Dankzij het zonnepaneel en de ingebouwde accu is jouw rolluik volledig zelfvoorzienend. Het slaat zowel zon- als daglicht op, waardoor je rolluik op ieder moment van de dag werkt: ‘s ochtends, ‘s avonds, ‘s winters, ‘s zomers! Heb je een stroompanne? Geen probleem, want de rolluiken worden niet elektrisch aangestuurd.

Door te kiezen voor rolluiken die werken op een onuitputbare, niet vervuilende energiebron steun je ook het milieu. Zulke keuzes kunnen wij alleen maar aanmoedigen. En je bespaart maandelijks een aanzienlijke hoeveelheid elektriciteit!

 

#3 Ongezien comfort dankzij een geavanceerde technologie

Rolluiken voorzien je gezin van maximaal comfort. In de winter weren ze de koude en in de zomer houden ze de warmte buiten. Rolluiken zwakken het geluid vanop straat ook sterk af. Verder kan je op eender welk moment je ruimte verduisteren met slechts één druk op de knop. Kies je voor rolluiken met een timer optie? Dan is een druk op de knop zelfs niet meer nodig. Daarnaast hebben rolluiken ook een inbraakwerende functie dankzij de optilbeveiliging en de verzwaarde elementen. Last but not least: wil je genieten van het ultieme comfort? Dan kies je voor de optie dat je rolluiken automatisch omhoog gaan bij zonsopgang. Bij zonsondergang gaan ze automatisch weer naar beneden. 😉

rolluiken op zonne energie fermolux 2

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Zo, dat waren de drie allergrootste voordelen van rolluiken op zonne-energie. Critici zullen zich nu de vraag stellen of er ook nadelen aan verbonden zijn. Ook deze vraag beantwoorden we voor je.

 

#1 Duurder in aankoop, maar besparend op lange termijn

Als we dan toch één nadeel moeten vernoemen: de aankoopprijs. Als je rolluiken op zonne-energie vergelijkt met standaard rolluiken ligt de aankoopprijs een tikkeltje hoger. Maar je krijgt hier wel een 100% draadloos én groen systeem voor in de plaats dat uiterst gebruiksvriendelijk is. Op de lange termijn, echter, bespaar je heel wat elektriciteit en dus geld dankzij deze rolluiken op hernieuwbare energie.

 

Zo, heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over rolluiken op zonne-energie? Of nog beter: denk je eraan om zelf rolluiken op zonne-energie aan te schaffen? Neem gerust contact met ons op. Of maak een afspraak in één van onze showrooms in Lommel of Hoeselt.

Maak een afspraak

Kom nu langs voor inspiratie en beleving