Raamdecoratie voor elk interieur. Hoe kan je raamdecoratie combineren? - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Raamdecoratie voor elk interieur. Hoe kan je raamdecoratie combineren?

#Binnenzonwering #Gordijnen op maat #jaloezieën #Lamellen #Overgordijnen #Plissés en duettes #Rolgordijnen op maat #Vouwgordijnen op maat
gordijnen opmeten fermolux 2

De tijd dat raamdecoratie iets puur functioneel was? Die ligt al lang achter ons. Raamdecoratie zorgt niet enkel alleen meer voor licht en geluidsisolatie. Tegenwoordig zorgt het ook voor die extra touch in je interieur. Er is veel keuze op de markt, gaande van klassiekere gordijnen, veelzijdige plissé, gordijnen, moderne jaloezieën tot en met functionele […]

De tijd dat raamdecoratie iets puur functioneel was? Die ligt al lang achter ons. Raamdecoratie zorgt niet enkel alleen meer voor licht en geluidsisolatie. Tegenwoordig zorgt het ook voor die extra touch in je interieur. Er is veel keuze op de markt, gaande van klassiekere gordijnen, veelzijdige plissé, gordijnen, moderne jaloezieën tot en met functionele shutters. Met raamdecoratie zijn er een pak mogelijkheden om je interieur volledig naar eigen smaak in te richten. Maar wist je dat je raamdecoratie ook kan combineren?

De combinatie van verschillende soorten zorgt voor een extra sfeervol interieur. Gelukkig hoef je helemaal geen interieurarchitect te zijn om met raamdecoratie aan de slag te gaan. We zetten enkele geslaagde combinaties voor je op een rijtje, ter inspiratie.

Speel met daglicht, voor extra sfeer

Het daglicht in je woning kan je optimaal inzetten om zo de gewenste sfeer te creëren. Raamdecoratie in de vorm van gordijnen is hier je ideale partner. In functie van lichttransparantie zijn er drie verschillende types gordijnen beschikbaar: van ‘transparante gordijnen’ met een zachte zonnefilter die het meeste licht doorlaten, tot licht-doorlatende gordijnen die het zonlicht intensiever filteren. Als je nood hebt aan complete verduistering kan je kiezen voor licht-werende gordijnen.

Als je overdag graag veel daglicht hebt, kan je als basis kiezen voor een transparant rolgordijn. Mag het iets sfeervoller zijn ? Ga dan voor een licht-doorlatend gordijn. Dit gordijn is een ideaal compromis tussen sfeer en privacy in je interieur. Wil je nog meer natuurlijk daglicht? Kies dan voor duo-plissé gordijnen om het zonlicht volledig tot zijn recht te laten komen.

Deze gordijnen kan je steeds combineren met verduisterende overgordijnen. Zo creëer je ‘s avonds een zeer gezellige sfeer, met respect voor je privacy. Weet dat deze combinatie niet enkel geschikt is voor je woonkamer, maar ook zeer goed past in je slaapkamer.

Ook plissé en duette-gordijnen kan je ideaal met elkaar combineren. Een echte winnaar is het sfeervolle lichtdoorlatende plisségordijn, in combinatie met de verduisterende duette. Deze laatste is vergelijkbaar met plisségordijnen, maar beschikt over twee lagen stof om meer verduisterend te zijn.

Durf te kiezen voor verrassende combinaties

Wist je dat houten jaloezieën perfect combineerbaar zijn met gordijnen? Kies je voor deze verrassende combinatie, dan maak je best gebruik van transparante gordijnen om toch voldoende daglicht te creëren.

Vergeet ook de smaakvolle combinatie tussen trendy vouwgordijnen en klassiekere overgordijnen in je interieur niet. Perfect toepasbaar in zowel landelijke als moderne interieurs.

Verticale lamellen zorgen voor voldoende daglicht overdag en ’s avonds zorgen lichtwerende gordijnen voor voldoende privacy.

Daarnaast geven houten shutters samen met overgordijnen een warme stijlvolle toets aan je interieur.

Geef je gordijnen een extra touch met kleuren en prints

Wil je telkens dezelfde raamdecoratie gebruiken, maar toch je interieur niet saai maken? Ook dit kan! Gordijnen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Maak handig gebruik van deze veelzijdigheid, zo hoef je niet steeds voor dezelfde effen kleuren te kiezen. Tip: om de rust in je interieur niet te verstoren raden we wel aan gordijnen te kiezen binnen hetzelfde kleurenpallet. Wil je nog verder gaan dan louter de combinatie met verschillende kleuren, dan kan je prints met elkaar afwisselen. Tip: gebruik hierbij geen te drukke prints in ruimtes waar je graag tot rust komt.

Twijfel je nog steeds over hoe je raamdecoratie te combineren? Maak een vrijblijvende afspraak of kom eens langs in onze showroom te Lommel.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving