Raamdecoratie voor elk interieur. Hoe kan u raamdecoratie combineren? - Fermolux

x

Winterregeling: Showroom Hoeselt gesloten op zaterdag. Showroom Lommel is open op zaterdag van 9:00 tot 13:00. Graag mailen voor uitzonderingen.

Raamdecoratie voor elk interieur. Hoe kan u raamdecoratie combineren?

#Binnenzonwering #Gordijnen op maat #jaloezieën #Lamellen #Overgordijnen #Plissés en duettes #Rolgordijnen op maat #Vouwgordijnen op maat
gordijnen opmeten fermolux 2

De tijd dat raamdecoratie iets puur functioneel was? Die ligt al lang achter ons. Raamdecoratie zorgt niet enkel alleen meer voor licht en geluidsisolatie. Tegenwoordig zorgt het ook voor die extra touch in uw interieur. Er is veel keuze op de markt, gaande van klassiekere gordijnen, veelzijdige plissé, gordijnen, moderne jaloezieën tot en met functionele […]

De tijd dat raamdecoratie iets puur functioneel was? Die ligt al lang achter ons. Raamdecoratie zorgt niet enkel alleen meer voor licht en geluidsisolatie. Tegenwoordig zorgt het ook voor die extra touch in uw interieur. Er is veel keuze op de markt, gaande van klassiekere gordijnen, veelzijdige plissé, gordijnen, moderne jaloezieën tot en met functionele shutters. Met raamdecoratie zijn er een pak mogelijkheden, om uw interieur volledig naar eigen smaak in te richten. Maar wist u dat u raamdecoratie ook kan combineren?

De combinatie van verschillende soorten zorgt voor een extra sfeervol interieur. Gelukkig hoeft u helemaal geen interieurarchitect te zijn om met raamdecoratie aan de slag te gaan. We zetten voor u enkele geslaagde combinaties op een rijtje, ter inspiratie.

Speel met daglicht, voor extra sfeer

Het daglicht in uw woning kan u optimaal inzetten om zo de gewenste sfeer te creëren. Raamdecoratie in de vorm van gordijnen is hier uw ideale partner. In functie van lichttransparantie zijn er drie verschillende types gordijnen beschikbaar: van ‘transparante gordijnen’ met een zachte zonnefilter die het meeste licht doorlaten, tot licht-doorlatende gordijnen die het zonlicht intensiever filteren. Als u nood heeft aan complete verduistering kan u kiezen voor licht-werende gordijnen.

Als u overdag graag veel daglicht hebt, kan u als basis kiezen voor een transparant rolgordijn. Mag het iets sfeervoller zijn voor u? Dan kan u opteren voor een licht-doorlatend gordijn. Dit gordijn is een ideaal compromis tussen sfeer en privacy in uw interieur. Heeft u nog meer nood aan natuurlijk daglicht? Kies dan voor duo-plissé gordijnen om het zonlicht volledig tot zijn recht te laten komen.

Deze gordijnen kan u steeds combineren met verduisterende overgordijnen. Zo creëert u ‘s avonds een zeer gezellige sfeer, met respect voor uw privacy. Weet dat deze combinatie niet enkel geschikt is voor uw woonkamer, maar ook zeer goed past in uw slaapkamer.

Ook plissé en duette-gordijnen kan u ideaal met elkaar combineren. Een echte winnaar is het sfeervolle lichtdoorlatende plisségordijn, in combinatie met de verduisterende duette. Deze laatste is vergelijkbaar met plisségordijnen, maar beschikt over twee lagen stof om meer verduisterend te zijn.

Durf te kiezen voor verrassende combinaties

Wist u dat houten jaloezieën perfect combineerbaar zijn met gordijnen? Kiest u voor deze verrassende combinatie, dan maakt u best gebruik van transparante gordijnen om toch voldoende daglicht te creëren.

Vergeet ook de smaakvolle combinatie tussen trendy vouwgordijnen en klassiekere overgordijnen in uw interieur niet. Perfect toepasbaar in zowel landelijke als moderne interieurs.

Verticale lamellen zorgen voor voldoende daglicht overdag en ’s avonds zorgen lichtwerende gordijnen voor voldoende privacy.

Daarnaast geven houten shutters samen met overgordijnen een warme stijlvolle toets aan uw interieur.

Geef uw gordijnen een extra touch met kleuren en prints

Wil u telkens dezelfde raamdecoratie gebruiken, maar toch uw interieur niet saai maken? Ook dit kan! Gordijnen zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kleuren. Maak handig gebruik van deze veelzijdigheid, zo hoeft u niet steeds voor dezelfde effen kleuren te kiezen. Tip: om de rust in uw interieur niet te verstoren raden we wel aan gordijnen te kiezen binnen hetzelfde kleurenpallet. Wilt u nog verder gaan dan louter de combinatie met verschillende kleuren, dan kan u prints met elkaar afwisselen. Tip: gebruik hierbij geen te drukke prints in ruimtes waar u graag tot rust komt.

Twijfelt u nog steeds over hoe uw raamdecoratie te combineren? Maak een vrijblijvende afspraak of kom eens langs in onze showroom te Lommel.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving