Een terrasoverkapping met lamellendak: prijs, opties en extra info.

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Een terrasoverkapping met lamellendak: prijs, opties en extra info.

#buitenzonwering #Lamellendaken
lamellendak op maat inspiratie fermolux 3

De vraag naar een terrasoverkapping met lamellendak is groot én blijft alleen maar groeien. Logisch, want zo’n pergola met roteerbare lamellen beschermt je tegen alle weersomstandigheden. Plotse regenbuien, opkomende wind of felle zonnestralen… You name it. Met een lamellendak ben je niet afhankelijk van wat de weergoden voor je in petto hebben. Laat dit nu […]

De vraag naar een terrasoverkapping met lamellendak is groot én blijft alleen maar groeien. Logisch, want zo’n pergola met roteerbare lamellen beschermt je tegen alle weersomstandigheden. Plotse regenbuien, opkomende wind of felle zonnestralen… You name it. Met een lamellendak ben je niet afhankelijk van wat de weergoden voor je in petto hebben.

Laat dit nu het unieke voordeel zijn van een terrasoverkapping uit lamellen. Het is ook meteen de reden waarom lamellendaken zo gewild zijn als zonweringssysteem onder de mensen.

Wij krijgen vaak bezoekers over de vloer in onze showroom die interesse hebben in dit type pergola. Nadat we de werking hebben toegelicht rijst er vrijwel meteen de volgende vraag: “Wat is de kostprijs van zo’n terrasoverkapping met lamellen?”. Omdat we deze vraag bijna dagelijks te horen krijgen hebben we besloten om hierover een artikel te schrijven waarin we deze vraag tot op het bot uitspitten.

Vergeet een vaste prijs op basis van vierkante meters

lamellendak aangehecht fermolux

Wanneer je googelt naar ‘lamellendak prijs’ kom je vrijwel meteen prijzen per vierkante meter tegen. Dit doet bij ons meteen een wenkbrauw fronsen, want een lamellendak is een product dat bij ons 100% op maat gemaakt wordt. De prijs wordt sterk beïnvloed door de grootte van je dak, de opties die je kiest én de locatie met ondergrond waar het lamellendak geplaatst wordt. Dit is voor ieder gezin uniek. Daarom is een prijs per vierkante meter is helemaal uit den boze.

Laten we even dieper ingaan op de factoren die de prijs van jouw lamellendak bepalen.

 

Factoren die de kostprijs van lamellendaken beïnvloeden

#1 De grootte van je lamellendak

Lamellendaken worden bij ons 100% op maat gemaakt. Dit geeft ons de vrijheid om te spelen met de grootte van de overkapping. Bij een enkel dak kunnen we de maximum formaten van 7×4 meter of 6×4,5 meter hanteren. Had je een groter lamellendak in gedachten? Geen probleem! Dan koppelen we twee of meer lamellendaken aan elkaar. Daarnaast kunnen we ook werken met een speciale oversteek: tot twee meter naar binnen en een derde van de lengte. Zo stemmen wij ieder dak af op wens van onze klanten.

Het is uiteraard logisch dat een lamellendak met kleinere afmetingen goedkoper is in productie- en plaatsingskost dan een gekoppeld lamellendak.

 

#2 Opties, opties én nog meer opties

lamellendak op terrastegels

Je kan jouw lamellendak uitrusten met verschillende handige opties en leuke snufjes om de overkapping naar wens te personaliseren. Je kan als optie kiezen voor een verwarmingselement (wij noemen het heater) gecombineerd met verlichting, zodat je op frissere avonden toch nog langer buiten kan vertoeven. Of wil je liever een geluidsinstallatie laten installeren zodat je onder jouw lamellendak kan genieten van leuke deuntjes? Of kies je liever voor ingebouwde zip-screens die je beschermen tegen wind en slagregen? De mogelijkheden zijn legio dankzij de vele opties waarmee je jouw terrasoverkapping kan personaliseren.

Natuurlijk staat er een kleine kost tegenover deze personalisaties. Hoe meer opties je kiest, hoe hoger de kostprijs van jouw lamellendak.

 

#3 De ondergrond waarop we monteren

Naast de grootte van je dak speelt ook de ondergrond waarop we deze terrasoverkapping monteren een belangrijke rol in het kostenplaatje. Het ideale scenario? Dat is wanneer we het lamellendak komen plaatsen op keramische terrastegels. Hiervoor hebben we speciaal materiaal waarmee we de overkapping gemakkelijk en stevig aan de tegels kunnen bevestigen. Moet de pergola geplaatst worden op gras of klinkers? Dan moeten we in het gras spitten of eerst de klinkers uithalen en daarna betonnen sokkels gieten. Enkel zo kunnen we jouw terrasoverkapping stevig en stabiel plaatsen op gras of klinkers. Hierin kruipt wel wat extra tijd en mankracht.

 

#4 Plaatsing op verdiep

Woon je in een appartement? Of wil je graag jouw lamellendak op verdiep laten plaatsen? Dat is voor ons geen probleem. Plaatsing op verdiep is wel een tikkeltje moeilijker dan een plaatsing op het gelijkvloers. Onze plaatsers hebben hiervoor extra tijd nodig. Dit verrekenen we mee in de plaatsingskost.

 

#5 Het BTW-technische plaatje

 

De hoeveelheid BTW die jij betaalt op jouw lamellendak wordt bepaald door de leeftijd van je woning én waar het lamellendak geplaatst wordt. Is jouw woning jonger dan 10 jaar en wil je je lamellendak aanhechten aan de gevel? Dan betaal je altijd 21% BTW. Wil je een vrijstaand lamellendak in je tuin plaatsen? Ook dan betaal je 21% BTW. Is jouw woning ouder dan 10 jaar en hecht je het dak aan de gevel? Dan betaal je slechts 6% BTW.

Zo, dat waren de factoren die de kostprijs van jouw terrasoverkapping met lamellen beïnvloeden. Nu hoor ik je denken ‘wa kost da precies’?

Kostprijs van een lamellendak

Zoals al eerder aangehaald in dit artikel is een lamellen terrasoverkapping een product dat 100% op maat gemaakt wordt. Daarom is het niet gemakkelijk om hierop een prijs te plakken. Toch willen we je graag een richtbedrag meegeven. Tel daarom zeker op €940 (ex. BTW) per vierkante meter voor een volledig systeem. 

 

Gelukkig hoef je een lamellendak nooit in één keer te bestellen. Dit product is zo opgebouwd dat je makkelijk kan faseren. Wij raden altijd aan om te starten met het basismodel. Je kan er achteraf nog voor kiezen het basismodel uit te breiden met bepaalde opties zoals screens of verlichting. 

 

Daarnaast loopt er in het voor- en najaar ook een actie op lamellendaken waarbij je geniet van 10% korting op de aankoopprijs. Ontvang je graag meer info over deze lamellen terrasoverkapping? Spring eens binnen in onze showroom of neem contact met ons op.

 

Kom nu langs voor inspiratie en beleving