Rustgevende en duurzame raamdecoratie. Dé interieurtrends in 2022

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Rustgevende en duurzame raamdecoratie. Dé interieurtrends in 2022

#Binnenzonwering #Gordijnen op maat #Overgordijnen #Rolgordijnen op maat #Vouwgordijnen op maat
fermolux plissés duettes 5

Het jaar zit er alweer bijna op. Tijd voor gezelligheid met vrienden en familie tijdens de feestdagen. Maar ook tijd om plannen voor het nieuwe jaar te maken. Kan je interieur in 2022 wel een kleine opfrissing gebruiken? Dan houden wij je graag up to date over de nieuwste interieurtrends. We onthullen alvast een tipje […]

Het jaar zit er alweer bijna op. Tijd voor gezelligheid met vrienden en familie tijdens de feestdagen. Maar ook tijd om plannen voor het nieuwe jaar te maken. Kan je interieur in 2022 wel een kleine opfrissing gebruiken? Dan houden wij je graag up to date over de nieuwste interieurtrends. We onthullen alvast een tipje van de sluier: komend jaar ligt de focus op rust creëren én een duurzaam interieur. Hoe je dat precies kan verwerken in jouw woning lees je in onderstaand artikel.

 

Focus op rust en privacy in huis

50 shades of green

Weet je nog, zo’n viertal jaren geleden, waarbij de focus lag op zwart-wit, minimalistisch en industrieel? Wel, die focus is er nog steeds. Maar ze evolueert verder naar een combo met natuurlijke elementen en materialen. We jagen meer en meer de connectie na met de natuur, want die geeft ons rust, inzicht en helpt ons op adem komen. De afgelopen twee jaar uitte zich dit in de zotste plantencollecties en urban jungles in interieuren. En deze trend gaat zich nog verder uitbreiden in 2022.

Natuurlijke groentinten en materialen zien we volgend jaar meer dan ooit terugkomen in huiselijke sferen. Geef jij je binnenmuren een rustgevend, natuurlijk kleurtje? Of zorg je voor een echte eye-catcher met jungle-behang? Niets moet, maar alles kan in 2022.

Datzelfde geldt ook voor raamdecoratie! Denk maar aan gordijnen in groen- of aardetinten. Of houten jaloezieën die jouw ruimte een echte natural look geven. Er zijn zoveel opties om de natuur in huis te halen. Onze adviseurs overlopen graag met jou de mogelijkheden in onze showroom.

 

Sfeervol en luxueus donker

sfeervol donkere gordijnen

Lichte kleuren creëren meer ruimte. Dat is een feit. Maar ze zijn vaak ook te fel. En soms zelfs schreeuwerig… Met al dat thuiswerken van de laatste tijd kunnen we wel wat kalmte gebruiken in huis. Daarom zien we een shift terugkomen naar donkere, sfeervolle en rustgevende kleuren.

Maar het is niet al groen wat de klok slaat. Ook donkerrood, donkerbruin, donkerblauw en zelfs zwart zijn opnieuw razend populair. Donkere gordijnen, jaloezieën en lamellen zijn een bron van “zen”. En ze stralen ook een hoop luxe uit.

 

Geniet van daglicht én privacy

houten of aluminium jaloezieën

We kunnen het niet ontkennen. De hoeveelheid daglicht die binnenkomt heeft een ongelofelijk grote invloed op ons humeur. Je zou beginnen denken: weg met raamdecoratie, laat dat daglicht maar binnenkomen! Maar niets is minder waar.

Privacy is en blijft een belangrijke factor in ons leven. Een factor waarop we niet willen inboeten. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen om toch veel daglicht binnen te laten en pottenkijkers buiten spel te zetten. Jaloezieën, lamellen én plisségordijnen for the win.

Ontdek onze raamdecoratie

 

Milieubewuste en duurzame raamdecoratie

Milieubewuste keuzes maken en duurzame spullen kopen. We denken de afgelopen jaren steeds beter na over onze levensstijl en onze impact op de planeet. En die denkwijze weerspiegelt zich ook in de interieurtrends van 2022.

Duurzame stoffen en gerecycleerd materiaal

Ook in de wereld van raamdecoratie houden we graag rekening met het klimaat. Zo kan je tegenwoordig kiezen voor op maat gemaakte gordijnen van natuurlijke, duurzame stoffen. Denk maar aan organisch katoen, herwerkte jeans, of gerecycleerde PET-flessen.

Of wat dacht je van lamellen van gerecycleerd metaal? Of jaloezieën van opnieuw geperst hout? Laat je interieur er op-en-top uitzien met duurzame raamdecoratie. En draag je steentje bij voor een betere toekomst.

Bekijk onze raamdecoratie

 

Verhoogd bedieningscomfort

Kies je voor duurzame raamdecoratie? Geweldig! Dan word jij verwend met ultra-gemakkelijke bediening.

Raamdecoratie met afstandsbediening

raamdecoratie met afstandsbediening

Manuele bediening van je raamdecoratie is zo passé. Wat dacht je van rolluiken of rolgordijntjes met elektrische bediening vanop afstand? Zo kan je vanuit je luie zetel de hoeveelheid lichtinval zelf regelen.

 

Bediening op je smartphone

Doe er nog een schepje bovenop je en kies voor besturing via je smartphone. Ben je niet thuis en begint de zon te schroeien? Dan kan je met slechts één tap op je smartphone de screens of rolluiken naar beneden laten. Handig toch, zo’n smart-oplossingen?!

 

Ziezo, dat waren de interieurtrends die volgend jaar echt gaan boomen. Wij zijn alvast grote fan van deze trends. Wil jij het nieuwe jaar beginnen met een upgrade van je raamdecoratie? Laat het ons weten. Samen zoeken we naar de perfecte oplossing voor jouw interieur.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving