Interieurtrends 2023. Rust met een vleugje durf - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Interieurtrends 2023: warmte, rust en functionaliteit met ruimte voor een vleugje durf

#Binnenzonwering #Gordijnen op maat
interieurtrends 2023 rust en comfort fermolux

De kerstperiode is in zicht en da’s traditioneel hét moment om de nieuwe interieurtrends voor te stellen. De interieurtrends van 2023 zijn niet opeens drastisch veranderd, maar bouwen mooi voort op die van 2022. Rust, natuur en duurzaamheid staan nog altijd centraal. Maar daarnaast is er ook ruimte voor functionaliteit, kleur en zelfs een gezonde portie durf.

Dus, laat je rustig door de interieurtrends van 2023 leiden en doe inspiratie op voor je nieuwe interieurdecoratie van het komende jaar.

interieurtrends 2023 rust en comfort fermoluxInterieurtrend 1: ronde en organische vormen

Zoals we al zeiden spelen rust en natuur een voorname rol in de interieurtrends van 2023. En wat is er nu rustgevender en natuurlijker dan ronde, organische vormen. Glooiingen in je meubilair of in het motief van je gordijnen komen zacht over en bieden een gevoel van comfort en zen in je interieur.

Interieurtrend 2: duurzaamheid en retro

Nog zo’n trend die blijft nazinderen: duurzaamheid. Best logisch, want duurzame materialen gaan nu eenmaal lang mee. Vanwaar deze trend? Wel, we verzetten ons massaal tegen de wegwerp- en consumptiemaatschappij, en we koesteren hetgeen we al hebben.

In ons interieur vertaalt zich dat enerzijds naar tijdloze, aardse kleuren zoals bruin, natuurlijk groen, camel en terra. Anderzijds drukken we die duurzaamheid uit aan de hand van betrouwbare, retro meubels die we bij onze (groot)ouders of op tweedehandswebsites vinden.

 

 

Welke interieurtrend volg jij? Vertrouw op ons professionele advies om je binnenzonwering te matchen met je interieur.

Maak nu je afspraak

Interieurtrend 3: minimalisme en wendbaarheid

De trend om je interieur minimalistisch, wendbaar en functioneel in te richten, hebben we te danken aan het feit dat we vaker thuis werken. We willen vlot schakelen van vrije tijd naar werk, en omgekeerd. Wat dacht je van een kast die tegelijkertijd als bureau dient.

Maar ook de kleuren in huis moeten beantwoorden aan die hybride situatie. Tinten als bruin, beige en gebroken wit werken rustgevend wanneer je wilt relaxen in je ruimte. Tegelijkertijd bevorderen ze de concentratie wanneer je je in diezelfde kamer moet focussen op je werk.

Interieurtrend 4: verrassend en gedurfd

interieurtrends 2023 art deco fermolux

Er is altijd een uitzondering op de regel. Ook bij interieurtrends. Wil je je verzetten tegen het gangbare minimalisme en de rust van de interieurtrends van 2023? Gooi het dan over een compleet andere boeg en ga voor maximalistisch en gewaagd.

Met een combinatie van bijvoorbeeld felblauw met geel onderscheid jij je van de rest. Voeg er wat art deco, geometrische patronen en glanzende stoffen aan toe, en je maakt écht een statement.

Tip: Kies je voor zo’n gedurfd interieur? Creëer dan wel een punt van rust in een neutrale kleur. Of gebruik zacht ogende materialen in je vloer en/of meubels.

 

Shift naar rijke kleuren in de interieurtrends van 2023

interieurtrends 2023 rust shift naar felle kleuren fermolux

In het kleurenpalet blijven we vooral kiezen voor rust en comfort. Neutrale kleuren als wit en zwart vormen vaak de basis voor ons interieur. Daarnaast zijn warme, aardse tinten nog altijd sterk aanwezig. Bruin, beige, terra en camel hebben de overhand in onze woningen.

Net als in de rest van ons interieur, zien we bij de kleuren wel een shift naar een gewaagder gamma. Rijke kleuren zoals koninklijk blauw, vredig groen en chic paars banen hun weg naar onze binnenruimtes en gaan de komende jaren ongetwijfeld een iets dominantere rol spelen in ons interieur.

Nu je op de hoogte bent van de interieurtrends van 2023 kan ook jij je interieur onder handen nemen. Ga jij voor rustgevend en comfy? Of waag je de sprong naar een maximalistisch interieur met uitgesproken kleuren?

Laat het ons weten. Wij mixen en matchen je nieuwe gordijnen en/of binnenzonwering met je interieur en zorgen ervoor dat jij je (t)huis voelt.

Maak nu je afspraak

Kom nu langs voor inspiratie en beleving