Energie besparen met isolerende raamdecoratie - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Hoe energie besparen met isolerende raamdecoratie?

#Binnenzonwering #Gordijnen op maat #Overgordijnen #Rolgordijnen op maat #Vouwgordijnen op maat
duettes en plissés op maat inspiratie fermolux 4

Woon jij in een ouder gebouw dat niet zo goed geïsoleerd is? Dan moet je in de winter hard stoken en komt er ook nog eens koude tocht via de spouwen of onder de vensterbanken door. Da’s dweilen met de kraan open. En in de zomer kan het trouwens ondraaglijk heet worden. Gelukkig los je […]

Woon jij in een ouder gebouw dat niet zo goed geïsoleerd is? Dan moet je in de winter hard stoken en komt er ook nog eens koude tocht via de spouwen of onder de vensterbanken door. Da’s dweilen met de kraan open. En in de zomer kan het trouwens ondraaglijk heet worden.

Gelukkig los je dit eenvoudig op met isolerende raamdecoratie. Daarmee hou je in de zomer zoveel mogelijk warmte buiten. En in de winter blijft het lekker warm, verbruikt je verwarming minder energie, en bespaar je jezelf onnodige kosten!

Maar hoe pak je dat nu aan? Wel, we geven een aantal tips waarop je moet letten tijdens het kiezen van isolerende raamdecoratie.

 

Plisségordijnen met honingraatstructuur isoleren het beste

plissé met honinggraatstructuur

Plisségordijnen of duettes met honingraatstructuur zijn de best isolerende raamdecoratie. De lucht die omwille van de specifieke vorm tussen de stoflaagjes blijft zitten, werkt isolerend. Vergelijk het met de lucht tussen dubbele beglazing, of tussen verschillende lagen kledij.

Bekijk onze collectie plissés en duettes.

 

Dikke gordijnen met een vaste weving

Wil je toch liever gordijnen dan plissés of duettes? Dat kan! Ook gordijnen werken isolerend. Hou dan wel rekening met een aantal factoren.

De isolerende waarde van gordijnen hangt enerzijds af van de dikte van de weefdraad. Hoe dikker de draad, en hoe dikker de stof van het gordijn, hoe beter die koude lucht en tocht tegenhoudt. Dikke gordijnen werken dus meer isolerend dan dunne.

Anderzijds bepaalt ook de vastheid van de weving hoe isolerend gordijnen zijn. Hoe dichter en vaster de draden geweven zijn, hoe minder lucht er door kan, en hoe beter isolerend. Logisch toch?

 

Dubbele stof met voering werkt nóg beter

Voor de echte koukleumen onder ons gaan we nog een stapje verder. Gordijnen met een dubbele laag stof houden uiteraard nog meer koude tegen. Of warmte in de zomer. Laat tussen die twee lagen stof nog een extra voering steken, en zit helemaal gebakken!

Wil je graag isolerende gordijnen? Bekijk dan nu onze collectie gordijnen op maat!

 

Vermijd tocht. Combineer plissés met gordijnen voor optimaal resultaat

Raamdecoratie werkt pas écht isolerend als je de volledige oppervlakte van het raam ermee bedekt. Blijft er teveel ruimte over? Dan kan koude of warmte uiteraard nog altijd je huis binnendringen.

Daarom raden we bij Fermolux een combinatie van isolerende raamdecoratie aan. Hang om te beginnen bijvoorbeeld plissés of duettes voor je raam. Die weren zowel het licht als ongewenste temperatuurverschillen. Vermijd dat tocht of hitte toch nog langs de flanken kunnen aanvallen door extra gordijnen te hangen. Op deze manier bedek je de volledige oppervlakte van het raam. En het is ook nog eens decoratief!

 

Hou je radiatoren vrij

Dit is heel belangrijk. Zorg dat je verwarming vrij spel heeft in de winter. Hang dus zeker geen gordijnen of andere raamdecoratie voor je radiatoren. Doe je dat wel, dan stook je eigenlijk voor niets. De warmte blijft namelijk achter je gordijnen hangen, waardoor je heel wat energie verspilt.

Beperk de lengte van gordijnen of plissés tot aan de vensterbank boven de radiator. Heb je vensters die tot de vloer reiken? En staan daar radiatoren voor? Doe je gordijnen dan achter die radiatoren dicht.

 

Opgelet! Raamdecoratie werkt minder isolerend in de zomer

Dit wilden we toch nog even vermelden. Isolerende raamdecoratie werkt vooral goed in de winter. In de zomer daarentegen zit de hitte vaak binnen in huis. Je kan dan nog zoveel isolerende raamdecoratie hangen als je wilt. Je zal niet volledig kunnen vermijden dat het warm wordt binnenshuis.

Wil jij mooie raamdecoratie waarmee je ook nog eens energie bespaart? Maak dan nu je afspraak bij Fermolux. En samen bekijken we de mogelijkheden voor jouw woning.

 

Kom nu langs voor inspiratie en beleving