7 veelgestelde vragen over rolluiken - Fermolux

x

7 veelgestelde vragen over rolluiken

#buitenzonwering #Rolluiken
rolluiken op zonne energie fermolux

Of u nu bij een nieuwbouw voor de keuze staat of reeds oude exemplaren heeft: nieuwe rolluiken kopen is geen lichtzinnige beslissing. In tijden waar steeds meer screens geïnstalleerd worden, staat ook u wellicht minder stil bij rolluiken als oplossing voor de woning. En dat is eigenlijk ten onrechte. Rolluiken hebben namelijk nog altijd veel […]

Of u nu bij een nieuwbouw voor de keuze staat of reeds oude exemplaren heeft: nieuwe rolluiken kopen is geen lichtzinnige beslissing. In tijden waar steeds meer screens geïnstalleerd worden, staat ook u wellicht minder stil bij rolluiken als oplossing voor de woning. En dat is eigenlijk ten onrechte. Rolluiken hebben namelijk nog altijd veel functionele voordelen. Bovendien zien ze er net zo goed modern uit, dankzij de nieuwe ontwikkelingen op de markt.

Om u wegwijs te maken in de vele technieken en mogelijkheden die rolluiken bieden, zetten we de antwoorden op de 7 meestgestelde vragen op een rijtje:

1. Kunnen rolluiken geautomatiseerd worden?

Natuurlijk. En dat volledig naar uw wensen en behoeften. Of u nu een handige drukknop wil of een timer die rekening houdt met zonopkomst en -ondergang: er zijn verschillende mogelijkheden in automatisatie beschikbaar. Daarnaast kunnen rolluiken ook geïntegreerd worden in uw bestaande domotica-systeem. Zo bedient u uw rolluiken vanop afstand, met een app op uw smartphone. Ideaal voor gezinnen die dagelijks van huis zijn voor het werk, maar toch nog controle willen hebben over hun woning.

En ook via zonnesensoren zijn rolluiken ideaal te gebruiken als zonwering. De sensoren geven fel zonlicht geen kans om uw woning op te warmen. Zo blijft uw woning fris en koel. Zelfs tijdens zeer warme zomers.

2. Kan een bestaande manuele rolluik elektrisch gemaakt worden?

Absoluut. Het is niet omdat u destijds gekozen heeft voor een handmatige bediening van uw rolluiken, dat u nu compleet nieuwe exemplaren hoeft aan te kopen. Bestaande rolluiken zijn namelijk perfect te automatiseren, via een buismotor. En dat ongeacht het materiaal waarin uw huidige zonwering is gemaakt.

3. Moet een rolluik steeds op het raam geïnstalleerd worden?

Nee, niet noodzakelijk. Er zijn namelijk drie verschillende soorten, van opbouw- en inbouw- tot voorzetrolluiken. Voor een nieuwbouwwoning zijn de eerste twee varianten de beste keuze. Hecht u daarbij belang aan een strakke gevel? Dan werken we de rolluikkast via inbouw volledig weg, zodat uw gevel zijn charme volledig behoudt. Via een opbouwsysteem wordt de rolluik achter het profiel van het raam geplaatst.

Heeft u een bestaande woning zonder rolluiken? Dan kiest u wel best voor een voorzetrolluik. Hier wordt de rolluik in een kast aan uw gevel gemonteerd. Zo vermijdt u ingrijpende renovatiewerken. En plundert u bovendien uw eigen bankrekening niet.

4. Zijn rolluiken inbraakwerend?

Jazeker. Niets zo vervelend als een dief die uw woning binnendringt. Gelukkig zijn rolluiken een ideale bescherming tegen ongewenste gasten. Ze vallen namelijk op verschillende manieren te beveiligen. Of u zich nu wilt beschermen tegen inbraak of zelfs een uitslaande brand: met rolluiken heeft u steeds de keuze uit verschillende methodes.

Bent u specifiek op zoek naar rolluiken om inbraken te voorkomen? Dan kiest u best voor rolluiken uit aluminium of staal. Deze materialen zijn nog steviger en kosten inbrekers veel moeite en tijd om te forceren. En wilt u zich volledig beschermen tegen inbraak? Kies dan voor speciale anti-optilveren in uw rolluik. Zo wordt het quasi onmogelijk om uw rolluik te openen.

5. Kunnen rolluiken geluiden van buiten tegenhouden?

Uiteraard. Wist u dat rolluiken niet enkel daglicht een halt toeroepen? Ook storende geluiden van buitenaf worden sterk gedempt, zodat u meer rust ervaart in uw woning. Deze geluidsisolerende functie werkt trouwens ook in de andere richting. Zo kunt u luide geluiden vanuit uw woning zelf isoleren, naar buiten toe. Op die manier kunt u bijvoorbeeld perfect uw muziek of homecinema luid laten spelen, zonder dat uw buren hier hinder van ondervinden.

6. Zorgen rolluiken voor een verlaging van de energiefactuur?

Absoluut. Dankzij de zogenaamde thermisch isolerende functie van rolluiken bespaart u zowel in de winter als in de zomer. In de winter geven ze koude minder kans om uw woning binnen te dringen. En tijdens de zomermaanden houdt u er preventief de warmte mee buiten. Bovendien bespaart u in die periode op een tweede manier op uw energiefactuur, omdat de airco minder moet draaien.

Daarnaast zijn er rolluiken op de markt, die beschikken over een geïntegreerd zonnepaneel. Dankzij deze moderne technologie hoeft u helemaal geen rekening te houden met een stijgende energiefactuur.

7. Welke materialen zijn beschikbaar voor rolluiken?

De tijden dat rolluiken enkel in pvc te koop waren, die zijn al eventjes voorbij. Tegenwoordig heeft u naast pvc ook nog de keuze uit stijlvol aluminium, stevig staal of in folie met hout-look.

Aluminium wordt vaak gekozen in moderne woningen, waarbij een strakke look & feel centraal staat. Dankzij de grote keuze uit het RAL-kleurenpallet is er steeds een kleur beschikbaar die bij uw woning past. Daarnaast staat aluminium gekend als een sterk materiaal, waardoor u inbrekers minder kans geeft om toe te slaan.

Heeft u een woning die romantisch en zacht aanvoelt? Dan moet u zeker ook rolluiken in folie met hout-look overwegen. U hoeft hierbij niet in te boeten op de nuttige functies van een rolluik, zoals licht- en geluidswering.

Weet u nog niet goed welke rolluiken het beste bij uw woning passen? Maak een vrijblijvende afspraak of kom eens langs in onze showroom te Lommel. Samen met u bekijken we in detail alle mogelijkheden op maat.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving