Trendy en warm: houten lamellen en jaloezieën - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Houten lamellen en jaloezieën als natuurlijke en trendy vorm van raamdecoratie

#Binnenzonwering #jaloezieën #Lamellen
fermolux houten jaloezieën op maat

In een steeds snellere, complexe en gedigitaliseerde wereld hunkeren we steeds meer naar ‘deconnectie’ en ‘authenticiteit’. Deze trend zien we ook in onze interieurs vertaald door de keuze voor materialen met een natuurlijke uitstraling. Ook voor raamdecoratie kunt u kiezen voor een natuurlijke uitstraling in de vorm van houten lamellen of jaloezieën.

Uiteraard zijn lamellen beschikbaar in diverse materialen zoals PVC, aluminium of textiel. Maar waarom zou je nu specifiek kiezen voor houten lamellen? Wat zijn de voordelen van hout als materiaal voor jaloezieën? En welke effecten geven houten lamellen aan je interieur? In wat volgt zetten we enkele zaken over houten lamellen of jaloezieën op een rij zodat je een geïnformeerde en juiste keuze kunt maken tijdens de aankoop van je raamdecoratie.

Hout als trendy materiaal voor raamdecoratie

Houten lamellen zijn ‘hip & happening’ in de wereld van interieur en woondesign. Dit is geen toeval, natuurlijke materialen passen in quasi elke vorm van interieur, of het nu landelijk, modern, Scandinavisch of industrieel is. Lamellen hebben van zichzelf eerder een strakke look, maar dankzij de natuurlijke uitstraling van hout zijn ze ook verrassend goed combineerbaar in verschillende interieurs.

Verticaal of horizontaal, een kwestie van smaak

Ook wanneer je voor hout kiest, heb je net zoals bij de andere beschikbare materialen van lamellen of jaloezieën keuze uit een verticale of horizontale variant. Welke variant je ook kiest, met beide vormen geef je pottenkijkers geen enkele kans om je woning te begluren.

Het verschil zit hem in bepaalde voor- en nadelen van elk type en de look en feel die je in je interieur wenst te creëren. Verticale lamellen hebben als voordeel iets hygiënischer te zijn doordat er moeilijker stof op kan vallen en zijn ideaal geschikt voor wanneer grote raampartijen hebt. Hou er wel rekening mee dat verticale lamellen een kletterend geluid kunnen geven wanneer het raam openstaat. Horizontale jaloezieën creëren extra rust door het effect van de horizontale vormen, maar blijven – ook wanneer ze opgetrokken zijn – steeds een deel van het raam bedekken.

Met hout geen gebrek aan functionaliteit

Met hout als materiaal voor je lamellen of jaloezieën, heb je nog steeds perfect de controle over de mate aan lichtinval die je in je woning wilt toelaten. Dankzij de verschillende beschikbare lamelbreedtes van 35, 50 tot zelfs 70mm kan je kiezen hoe je je lamellen of jaloezieën wilt vormgeven.

Bovendien heeft hout een gunstige thermische isolatie, zodat je in de zomer de warmte beter kunt buiten houden en tijdens de winterperiode minder warmte zult verliezen. Daarnaast kan je houten lamellen en jaloezieën in elke ruimte van je woning gebruiken, zelfs in vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer, dankzij de vochtresistente eigenschap van het speciaal behandelde hout.

De bediening van houten lamellen kan zowel via manuele ladderkoorden of ladderbanden, als via een geautomatiseerde elektrische variant.

Ook niet geheel onbelangrijk is dat hout in dit geval een budgetvriendelijke oplossing is voor je raamdecoratie.

Duurzaamheid is met hout nooit ver weg

Vandaag de dag kunnen we niet meer onder het aspect van duurzaamheid uit. Voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel draagt zijn houten lamellen immers een ideale oplossing. Houten lamellen en jaloezieën worden vervaardigd uit duurzame houtsoorten zoals onder andere bamboe en andere tropische duurzame houtsoorten.

Spelen met kleuren

Met hout denk je vast aan de typische bruinachtige houtkleuren. Deze houtkleuren geven de gekende natuurlijke en romantische uitstraling aan je woonruimtes. Maar wanneer je voor hout kiest hoef jeabsoluut niet aan keuze in te boeten. Zo bieden wij je tot wel liefst 160 verschillende kleurmogelijkheden aan. Denk daarbij gerust verder dan de klassieke pastelachtige kleuren en experimenteer met verfrissende kleurencombinaties om je interieur een bijzondere en unieke uitstraling te geven. Hecht je belang aan interieurtrends? Weet dan dat je de komende jaren op safe speelt wanneer je kiest voor aardse terracotta-achtige en groene (munt)tinten voor je raamdecoratie.

Daarnaast is elke beschikbare kleur in ons aanbod verkrijgbaar in zowel een matte, zijde- als hoogglansuitvoering.

Twijfel je over het feit of houten lamellen iets zouden zijn voor je interieur? Kom dan gerust langs onze showroom te Lommel voor vrijblijvend advies of een offerte.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving