Houten lamellen en jaloezieën als natuurlijke en trendy vorm van raamdecoratie - Fermolux

x

Winterregeling: Showroom Hoeselt gesloten op zaterdag. Showroom Lommel is open op zaterdag van 9:00 tot 13:00. Graag mailen voor uitzonderingen.

Houten lamellen en jaloezieën als natuurlijke en trendy vorm van raamdecoratie

#Binnenzonwering #jaloezieën #Lamellen
fermolux houten jaloezieën

In een steeds snellere, complexe en gedigitaliseerde wereld hunkeren we steeds meer naar ‘deconnectie’ en ‘authenticiteit’. Deze trend zien we ook in onze interieurs vertaald door de keuze voor materialen met een natuurlijke uitstraling. Ook voor raamdecoratie kunt u kiezen voor een natuurlijke uitstraling in de vorm van houten lamellen of jaloezieën. Uiteraard zijn lamellen […]

In een steeds snellere, complexe en gedigitaliseerde wereld hunkeren we steeds meer naar ‘deconnectie’ en ‘authenticiteit’. Deze trend zien we ook in onze interieurs vertaald door de keuze voor materialen met een natuurlijke uitstraling. Ook voor raamdecoratie kunt u kiezen voor een natuurlijke uitstraling in de vorm van houten lamellen of jaloezieën. Uiteraard zijn lamellen beschikbaar in diverse materialen zoals PVC, aluminium of textiel. Maar waarom zou u nu specifiek kiezen voor houten lamellen? Wat zijn de voordelen van hout als materiaal voor jaloezieën? En welke effecten geven houten lamellen aan uw interieur? In wat volgt zetten we enkele zaken over houten lamellen of jaloezieën op een rij zodat u een geïnformeerde en juiste keuze kunt maken tijdens de aankoop van uw raamdecoratie.

Hout als trendy materiaal voor raamdecoratie

Houten lamellen zijn op dit moment ‘hip & happening’ in de wereld van interieur en woondesign. Dit zult u merken wanneer u interieurvakbladen leest of online inspiratie zoekt via Pinterest. Hier zult u merken dat, wanneer u naar lamellen of jaloezieën zoekt, hout vaak getoond wordt als het gebruikte materiaal. Dit is geen toeval, de interieurtrends voor 2019 en 2020 zetten het gebruik van natuurlijke materialen nadrukkelijk in de spotlights. Gelukkig passen natuurlijke materialen in quasi elke vorm van interieur, of het nu landelijk, modern, Scandinavisch of industrieel is. Lamellen hebben van zichzelf eerder een strakke look, maar dankzij de natuurlijke uitstraling van hout zijn ze ook verrassend goed combineerbaar in verschillende interieurs.

Verticaal of horizontaal, een kwestie van smaak

Ook wanneer u voor hout kiest, heeft u net zoals bij de andere beschikbare materialen van lamellen of jaloezieën keuze uit een verticale of horizontale variant. Welke variant u ook kiest, met beide vormen geeft u pottenkijkers geen enkele kans om uw woning te begluren.

Het verschil zit hem in bepaalde voor- en nadelen van elk type en de look en feel die u in uw interieur wenst te creëren. Verticale lamellen hebben als voordeel iets hygiënischer te zijn doordat er moeilijker stof op kan vallen en zijn ideaal geschikt voor wanneer u beschikt over grote raampartijen. Hou er wel rekening mee dat verticale lamellen een kletterend geluid kunnen geven wanneer het raam openstaat. Horizontale jaloezieën creëren extra rust door het effect van de horizontale vormen, maar blijven – ook wanneer ze opgetrokken zijn – steeds een deel van het raam bedekken.

Met hout geen gebrek aan functionaliteit

Met hout als materiaal voor uw lamellen of jaloezieën, heeft u nog steeds perfect de controle over de mate aan lichtinval die u in uw woning wilt toelaten. Dankzij de verschillende beschikbare lamelbreedtes van 35, 50 tot zelfs 70mm kunt u kiezen hoe u uw lamellen of jaloezieën wil vormgeven.

Bovendien heeft hout een gunstige thermische isolatie, zodat u in de zomer de warmte beter kunt buiten houden en tijdens de winterperiode minder warmte zult verliezen. Daarnaast kunt u houten lamellen en jaloezieën in elke ruimte van uw woning gebruiken, zelfs in vochtige ruimtes zoals de keuken of badkamer, dankzij de vochtresistente eigenschap van het speciaal behandelde hout.

De bediening van houten lamellen kan zowel via manuele ladderkoorden of ladderbanden, als via een geautomatiseerde elektrische variant.

Ook niet geheel onbelangrijk is dat hout in dit geval een budgetvriendelijke oplossing is voor uw raamdecoratie.

Duurzaamheid is met hout nooit ver weg

Vandaag de dag kunnen we niet meer onder het aspect van duurzaamheid uit. Voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel draagt zijn houten lamellen immers een ideale oplossing. Houten lamellen en jaloezieën worden vervaardigd uit duurzame houtsoorten zoals onder andere bamboe en andere tropische duurzame houtsoorten.

Spelen met kleuren

Met hout denk u vast aan de typische bruinachtige houtkleuren. Deze houtkleuren geven de gekende natuurlijke en romantische uitstraling aan uw woonruimtes. Maar wanneer u voor hout kiest hoeft u absoluut niet aan keuze in te boeten. Zo bieden wij u tot wel liefst 160 verschillende kleurmogelijkheden aan. Denk daarbij gerust verder dan de klassieke pastelachtige kleuren en experimenteer met verfrissende kleurencombinaties om uw interieur een bijzondere en unieke uitstraling te geven. Hecht u belang aan interieurtrends? Weet dan dat u de komende jaren op safe speelt wanneer u kiest voor aardse terracotta-achtige en groene (munt)tinten voor uw raamdecoratie.

Daarnaast is elke beschikbare kleur in ons aanbod verkrijgbaar in zowel een matte, zijde- als hoogglansuitvoering.

Twijfelt u over het feit of houten lamellen iets zouden zijn voor uw interieur? Kom dan gerust langs onze showroom te Lommel voor vrijblijvend advies of een offerte.

Kom nu langs voor inspiratie en beleving