Welke raamdecoratie voor je bedrijf kiezen? - Fermolux

x

Momenteel zijn er mooie VOORJAARSACTIES. Klik op deze banner en ontdek de acties.

Welke raamdecoratie voor je bedrijf kiezen?

#Binnenzonwering #Gordijnen op maat #jaloezieën #Lamellen #Overgordijnen #Plissés en duettes #Rolgordijnen op maat #Shutters #Vouwgordijnen op maat

Raamdecoratie kiezen voor je woning is niet eenvoudig. Er is zoveel keuze, en elk type raamdecoratie heeft andere voordelen. Wat nog moeilijker is, is raamdecoratie uitzoeken voor je bedrijf. Je moet namelijk extra rekening houden met je huisstijl, je personeel, en – het belangrijkste – je cliënteel. In dit artikel leggen we je uit waar […]

Raamdecoratie kiezen voor je woning is niet eenvoudig. Er is zoveel keuze, en elk type raamdecoratie heeft andere voordelen. Wat nog moeilijker is, is raamdecoratie uitzoeken voor je bedrijf. Je moet namelijk extra rekening houden met je huisstijl, je personeel, en – het belangrijkste – je cliënteel.

In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij het kiezen van raamdecoratie voor je kantoor, winkel of horecazaak.

Raamdecoratie op kantoor? Ga voor lamellen of jaloezieën!

fermolux verticale lamellen

Als raamdecoratie op kantoor raden we bij Fermolux lamellen of jaloezieën aan, en wel om onderstaande redenen:

Natuurlijke lichtinval

Het is belangrijk om genoeg natuurlijk licht binnen te krijgen op kantoor. Te veel kunstlicht is slecht voor de ogen en voor de mentale gezondheid van je medewerkers. Ze raken erdoor vermoeid en presteren dan minder goed op de werkvloer. Zeker als je je de hele dag moet concentreren op je paperassen of je computerscherm, werkt natuurlijk licht bevorderend.

Vermijd afleiding en bescherm gevoelige info

Tijdens je werk wil je natuurlijk zo weinig mogelijk afgeleid worden. Daarom installeer je best raamdecoratie die afleiding van buiten tot een minimum herleidt. Een bijkomend voordeel is dat buitenstaanders ook niet naar binnen kunnen gluren. Zo vermijd je dat ongewenste ogen toegang hebben tot gevoelige informatie.

Gemakkelijke bediening

Zonlicht dat rechtstreeks op je computerscherm schijnt? Heel vervelend. Je werk wordt een stuk minder aangenaam als je maar de helft van je scherm ziet. Zorg daarom dat jij of je collega’s gemakkelijk zelf de lichtinval op de werkplek kunnen regelen. Op die manier krijg je net genoeg daglicht om je teksten op papier te lezen, en tegelijkertijd je computerscherm ten volle te benutten.

Lamellen en/of jaloezieën zijn dus dé oplossing voor op kantoor.

Ontdek hier onze lamellen

 

Decoreer je winkel met gordijnen op maat

Open gordijnen zijn de ideale keuze als raamdecoratie in winkels. Hieronder volgt een woordje uitleg.

Denk aan je huisstijl

Zorg ervoor dat je gordijnen bij je huisstijl passen. Zijn de kleuren van jouw logo en interieur blauw en oranje. Hang dan zeker geen groene gordijnen. Dat vloekt en komt onprofessioneel over. Kies dan ook voor één of meerdere kleuren die bij je huisstijl passen.

Nodig voorbijgangers uit

Als je winkel in een drukke straat ligt, moeten voorbijgangers natuurlijk in de etalage kunnen kijken. Liefst nog wil je dat ze zich uitgenodigd voelen om bij jou binnen te springen. Zorg er dus voor dat je raamdecoratie niets aan het zicht van de buitenwereld onttrekt. En niets werkt uitnodigender dan open gordijnen in je etalage.

Wil je niet dat mensen ‘s nachts in je winkel binnenkijken? Dan kan je de gordijnen trouwens gemakkelijk sluiten.

Bekijk onze gordijnen op maat

 

Raamdecoratie in restaurants

vouwgordijnen fermolux

Creëer gezelligheid

Gordijnen in een restaurant werken rustgevend, en zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer. Kies daarom voor gordijnen in een neutrale maar toch warme kleur. Het voordeel van gordijnen is dat je ze buiten de openingsuren kan sluiten. Op die manier ziet er niemand wat er zich achter de schermen afspeelt.

Balans tussen privacy en inkijk

Enerzijds moeten de klanten van je restaurant op hun gemak kunnen genieten van hun etentje. Zorg er dus voor dat ze niet rechtstreeks in het zicht van buitenstaanders zitten. Geef toe, jij vindt het ook niet fijn als ze het eten van je bord staren.

Anderzijds wil je als restaurantuitbater ook klanten lokken. Volk trekt volk. Licht een tipje van de sluier en laat aan de buitenwereld zien dat er een gezellige sfeer heerst in je zaak, en dat er überhaupt mensen aan het genieten zijn van jouw kookkunsten.

Om deze balans te vinden, raden wij aan om jaloezieën of doorschijnende gordijntjes te combineren met je gordijnen. Zo zitten je klanten niet meteen in het zicht, en krijgen voorbijgangers toch een hint van de sfeer in je restaurant.

Ik wil advies over raamdecoratie

Raamdecoratie in hotels

raamdecoratie hotel gordijnen

Privacy is key

Dé factor om rekening mee te houden in hotelkamers, is de privacy van je gasten. Afhankelijk van de locatie van de hotelkamer, en de mate waarin men binnen kan kijken, plaats je dus aangepaste raamdecoratie. Doorschijnende gordijnen, lamellen en jaloezieën zorgen de nodige privacy, maar laten nog voldoende licht binnen.

Pikkedonker of net veel licht?

De meeste hotelgasten willen genieten van hun slaap. Met lichtwerende gordijnen zorg je ervoor dat ze geen last hebben van het licht als ze lekker lang willen uitslapen. Tegelijkertijd kan je die gordijnen openen om overdag genoeg zonlicht binnen te laten.

Weet jij niet welke raamdecoratie jij moet kiezen voor je bedrijf? Bij Fermolux geven we je advies op maat van jou en je klanten!

Contacteer Fermolux

Kom nu langs voor inspiratie en beleving